Facebook ve Instagram'a 5 yeni özellik geliyor

Facebook ve Instagram'a 5 yeni özellik geliyor

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Instagram ve Facebook’ta hayata geçirmeyi planladığı büyük değişiklikleri açıkladı.

Sosyal medya devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Instagram ve Facebook’ta hayata geçirmeyi planladığı büyük değişiklikleri açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco’daki Facebook’un yıllık F8 Geliştirici Konferansının açılışında konuşan Zuckerberg, Facebook'un yeni stratejisinin kişisel verilerin ve mahremiyetin korunması üzerine kurulacağını vurguladı.

Facebook’un ilk kurulduğunda amacının dünyadaki toplulukları bir araya getirmek olduğunun altını çizen Zuckerberg, "Bundan sonra önceliğimiz sosyal medya kullanıcıların mahremiyetine daha fazla önem vermek olduğunu düşünüyorum." dedi ve ekledi: "Gelecek kişiye özel olacak."

Zuckerberg'in konuşmasında, "Pek çok insan şu an bu konuda ciddi olmadığımızı düşünüyor" demesi üzerine kendisi ve salondakilerin sesli bir şekilde gülmesine sebep oldu.

Kişisel verilerin korunması konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadıklarını itiraf eden Zuckerberg, "Ben bunu yapmaya kendimi adadım ve bu bizim için yepyeni bir dönem olacak. Sosyal deneyimin daha kişisel olmasının ne anlama geldiğini ve bu çerçevede şirketi nasıl yönlendirmemiz gerektiğini tartışıyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Facebook ve Instagram'da 5 büyük yenilik

Toplantıda ayrıca Facebook ve Instagram için beklenen yenilikler de duyuruldu. Facebook’un mobil aplikasyon tasarımı hemen devreye girerken, yeni web sitesinin yakın zamanda aktif olacağı belirtiliyor.

Instagram'da 'beğeni sayısı' gizlenecek

Zuckerberg, özellikle genç kullanıcılarda ciddi bir psikolojik sorunu haline gelen "beğeni yarışına" son vermeyi düşünüyor.

İnsanların ne kadar beğeni aldığına değil fotoğraf ve video paylaşımına odaklanmalarını istiyoruz" diyen Zuckerberg Instagram'da paylaşılan fotoğraf ve videolardaki beğeni sayılarını gizleyecek. Böylelikle beğeni sayısını takipçiler değil, sadece paylaşan kişi görebilecek.

Psikologlar Instagram'daki "beğeni yarışının" bazı kişilerde ciddi psikolojik sorunlara yol açtığı konusunda uyarıyor.

Instagram’da doğrudan satış

Bugüne kadar markalar yalnızca ürünlere etiket koyabiliyor ve kullanıcıları kendi internet sitelerine yönlendirebiliyordu. Kullanıcılar Instagram’da artık doğrudan ürün satın alabilecek.

Facebook'tan 'çöpçatanlık' servisi

Facebook, ‘Dating’ adıyla 14 ülkede 'çöpçatanlık' uygulamasını kullanıma sokacağını duyurdu. Brazilya, Kanada, Meksika, Arjantin ve Vietnam gibi ülkelerde başlatılacak uygulama, ABD’de yılın sonunda kullanıcılara açılacak. Bu uygulama Türkiye’de olmayacak.

Yeni özellik aracılığıyla Facebook kullanıcıları, mevcut profilleriyle bağlantılı bir çöpçatan profili oluşturabilecek. Ancak bu profil, kullanıcının Facebook arkadaşları tarafından görülmeyecek. Facebook'un geliştirdiği algoritması sayesinde olası eş tavsiyelerinde bulunulacak.

Daha hafif ve hızlı 'Messenger'

Uygulamanın kodlarını baştan aşağıya yenileyen Facebook, Messenger uygulamasının boyutunu da sadece 30 MB'a düşürüyor. Artık çok daha hızlı bir şekilde açılan Messenger uygulaması, eskiye oranla daha hızlı çalışıyor ve pil ömrünü uzatıyor. Facebook'un asıl planının Messenger'ı dünyanın en hızlı iletişim uygulaması yapmak olduğu söyleniyor.

Aynı anda video

Facebook Messenger’da kullanıcılar aynı anda videoları birlikte izleyebilecek. Facebook’ta kullanıcılar video izlemek için arkadaşlarını davet edebilecek. Bu özellik şu an deneme aşamasında. Yıl sonunda tüm dünya için kullanıma açık olacak. Ayrıca Messenger’ın Windows ve MacOS için masaüstü versiyonları da olacak.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.