Fas, diğer ülkelerle İsrail arasında normalleşme için aracılık yapıyor

Fas, diğer ülkelerle İsrail arasında normalleşme için aracılık yapıyor

İbrahim Anlaşmaları çerçevesinde İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Fas'ın bölge üzerinde ara buluculuk rolünü devam ettireceği belirtiliyor.

İsrail'in Batı Şeria ile Ürdün arasındaki sınır kapısının 24 saat açık tutulması yönünde verdiği kararda Fas'ın önemli bir rol oynadığı açıklandı.

Haaretz'e açıklamalarda bulunan ABD'li bir yetkili, Fas'ın Allenby Sınır Kapısı'nın haftanın 7 günü boyunca 24 saat açık tutulması için arabuluculuk yaptığı ve bu konuda İsrail ile anlaştığını ifade etti.

Anlaşmanın birkaç aydır İsrail Ulaştırma Bakanlığı ve ABD'li, Faslı ve Filistinli yetkililer arasında birkaç ay süren görüşmeler neticesinde sağlandığı belirtildi.

Eylül ayına kadar yürürlüğe girmesi planlanan anlaşmanın Filistinlilerin yurt dışı seyahatlerinde kolaylık sağlayacağı aktarılıyor.

İsrailli yetkililerin değerlendirmelerinin ardından Filistin yönetimi çatısı altında faaliyet gösteren kişilerin söz konusu köprüdeki geçiş noktalarında iş elde edebileceği söyleniyor.

Filistin topraklarında bulunan İsrail hükümetinin kontrolünde bulunan sınır kapısı Filistinlilerce Kerame (Onur) şeklinde adlandırılırken, İsrailliler köprüyü Allenby olarak isimlendiriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.