"Fas'ta Siyonistlere yer yok"

"Fas'ta Siyonistlere yer yok"

İsrail, Fas ile imzaladığı İbrahim Anlaşmaları çerçevesinde bu ülke ile iş birliğini genişletiyor. Fas halkı ise İsrail ile normalleşme sürecine karşı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin Fas'a ziyareti halk tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Yüzlerce Faslı pazartesi günü Kochavi'nin ziyaretini protesto etti.

"Siyonist savaş suçlusu"

Filistin için Ulusal Eylem Grubu, "terörizmin baş sorumlusu, Siyonist ordusunun genelkurmay başkanının" Fas ziyaretine karşılık halkın katılım sağlayacağı bir oturma eylemi çağrısı yaptı.

Grup ayrıca Kochavi'yi "Siyonist savaş suçlusu" olarak niteleyerek İsrail Genelkurmay Başkanının ellerinde binlerce Filistinli ve Faslı çocuğun kanı olduğunu savundu.

Öte yandan "Siyonist karşıtı hareket" normalleşme sürecinin önünde set kurulması amacıyla Fas halkının ortak mücadeleye katılması çağrısında bulunurken ülkedeki İsrail İletişim Ofisinin kapatılmasını talep etti.

İsrail'in Mayıs 2021 tarihinde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında Fas uyruklu 4 çocuk yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.