Tarihte bir ilk: İsrail Genelkurmay Başkanı Fas'ı ziyaret edecek

Tarihte bir ilk: İsrail Genelkurmay Başkanı Fas'ı ziyaret edecek

İbrahim Anlaşmaları kapsamında İsrail ve Fas arasındaki diplomasi trafiği günden güne artıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi bugün Fas'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bu ziyaret ilk kez İsrailli bir genelkurmay başkanının resmi olarak Fas'a gitme özelliğini taşıyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Fas ile İsrail İbrahim Anlaşmaları'na imza atmalarından bu yana ikili ilişkilerde önemli ilerlemeler kaydetmiş ve teknoloji, güvenlik, askeri, kültürel ve ekonomik alanlarda iş birliği anlaşmaları sağlamıştı.

İsrail ordusundan bir heyet mart ayında Fas'a yaptığı ilk resmi ziyarette ortak bir askeri komisyon kurulmasını önceleyen bir askeri iş birliği anlaşmasına varmıştı.

Bu kapsamda IDF Genelkurmay Başkanı Kochavi'nin bugünkü Fas ziyaretinde bu ülke ile askeri iş birliği alanında birtakım bölgesel meselelerin masaya yatırılacağı bildiriliyor.

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla İsrail'de Kochavi ile bir araya gelmiş ve görüşmelerde iki ülkenin orduları arasında iş birliği anlaşmalarının yanı sıra bölgede meydana gelen tehditlerin olası akıbetleri ele alınmıştı.

Ayrıca Fas'ın ilişkileri normalleştirme kapsamında elde ettiği kazanımlar sonucunda İsrail ile diğer ülkeler arasında arabuluculuk yaptığı kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.