Fas İsrail'de büyükelçilik açmaya hazırlanıyor

Fas İsrail'de büyükelçilik açmaya hazırlanıyor

Fas'tan İsrail ile normalleşme sürecine dair yeni bir açıklama geldi.

Fas Dış İşleri Bakanı Nasır Burita, Rabat ile İsrail nezdindeki diplomatik temsilcilerin yakın zamanda büyükelçik düzeyine çıkarılacağını duyurdu. 

Burita bu konudaki açıklamalarını Fas'ın Yargı Bakanı Ced'un Sair ile gerçekleştirdiği görüşme esnasında yaptığı bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Burita, İsrail yöneticileriyle görüşmeler yapmak için yakın tarihte "İsrail" ziyareti yapacağını da duyurdu. 

Fas yönetimi 2020 yılında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde İsrail ile yeniden ilişkileri başlatmak üzere anlaşma imzalamasından sonra iki ülke ilişkilerini geliştirmek için önemli adımlar attı.

Tarihle ilgilenen kaynaklar Fas ile İsrail arasında güvenlik ve askeri alandaki ilişkilerin, İsrail'in kuruluşunu ilan ettiği Nekbe (Büyük Felaket) olayının ardından gelen yıllardaki düzeye ulaştığına dikkat çekiyorlar, 

Fas yönetiminin İsrail ile ilişkilerini geliştirmesi ülke halkının tepkilerine ve protestolarına neden oluyor. Ülkede İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesini ve sürekli yeni işbirliği anlaşmaları imzalanmasını protesto amacıyla muhtelif gösteriler ve yürüyüşler düzenlendi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.