İsrail polisinden Fas'a resmi ziyaret

İsrail polisinden Fas'a resmi ziyaret

İsrail Emniyet Müdürlüğü üst düzey yetkilileri ikili iş birliklerine varmak üzere Fas'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail hükümeti üst düzey temsilcilerinin Fas'a ziyareti sürüyor.

Ziyaretler İsrail ile Fas arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında gerçekleşiyor.

ABD öncülüğünde tarafların 2020 yılında imzaladığı İbrahim Anlaşmaları ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda başat rol oynamıştı.

Bu kapsamda İsrail Emniyet Genel Müdürü Yaakov Shabtai ikili iş birliğini geliştirmek üzere Fas'ın başkenti Rabat'a gitti.

Yaakov Shabtai'nin Fas'a yapacağı ilk resmi ziyarette ona İsrail polisi istihbarat ve dış ilişkiler birimi başkanları da eşlik edecek.

Söz konusu ziyaret 5 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek.

İsrailli heyet, 5 günlük ziyaret içerisinde Fas Kraliyet Jandarması ve Ulusal Güvenlik Müdürlüğünün yanı sıra emniyet güçlerine ait tesislerde Faslı yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

İsrail kaynaklarından yapılan açıklamaya göre görüşmelerde operasyonel, istihbarat ve araştırma birimleri üzerinde ikili iş birlikleri ele alınacak.

İsrail'in Fas'taki İrtibat Ofisi yöneticisi David Govrin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ziyaretin güvenlik alanında ve karşılıklı deneyim paylaşımı hususunda ikili iş birliklerini konu edineceğini bildirdi.

Öte yandan Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita geçtiğimiz günlerde Rabat ile İsrail nezdindeki diplomatik temsilcilerin yakın zamanda büyükelçilik düzeyine çıkarılacağını duyurmuştu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi de geçtiğimiz haftalarda Fas'ı ziyaret etmiş ve ziyaretlerde iki ülke arasında müşterek eğitim, tatbikat, istihbarat ve operasyonel çalışmalar gerçekleştirileceği ve askeri alanlarda iş birlikleri yapılacağı yönünde ikili kararlar alınmıştı.

İsrail-Fas ilişkilerine halktan tepki

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin Fas'a ziyareti halk tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı.

Yüzlerce Faslı Kochavi'nin ziyaretini protesto etmişti.

Filistin için Ulusal Eylem Grubu, "terörizmin baş sorumlusu, Siyonist ordusunun genelkurmay başkanının" Fas ziyaretine karşılık halkın katılım sağlayacağı bir oturma eylemi çağrısı yapmıştı.

İsrail'in Mayıs 2021 tarihinde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında Fas uyruklu 4 çocuk yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.