İsrail İçişleri Bakanı Fas'a gidiyor

İsrail İçişleri Bakanı Fas'a gidiyor

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked Pazartesi günü Fas'ı ziyaret edecek.

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked Pazartesi günü Fas'ı ziyaret edecek.

Ziyareti sırasında Shaked, yabancı işçiler konusunda iş birliğini görüşmek üzere Fas hükümeti yetkilileriyle bir araya gelecek.

Bu kapsamda Faslı inşaat işçilerinin ve bakım hizmetlerinde çalışacak kişilerin İsrail'de çalışabilmesi planlanıyor.

Anlaşmaya varılırsa çok sayıda Fas vatandaşı İsrail'de çalışmaya gidecek. Bu kişilerin, İsrail'in ayrım duvarı ve Yahudi yerleşimlerinin inşaatlarında da çalışması bekleniyor.

Faslı işçilerin Filistinli işçilerin yerini alacağı, bunun da Filistinliler arasında işsizliği artıracağı düşünülüyor. İşsizliğin artmasının sosyal, siyasi ve askeri sonuçlarının olabileceği tahmin ediliyor.

Rabat ile Tel Aviv yönetimleri, 2020 yılı sonunda İbrahim Anlaşmaları altında ilişkilerini yeniden tesis etmiş ve iki ülke arasında temaslar bunun ardından sıklaşmıştı.

İbrahim Anlaşmalarının ardından İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Kasım 2021'de Fas ziyareti sırasında Rabat ile resmi bir ikili anlaşma yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.