Fatih Tezcan hakkında 'Atatürk'e hakaret'ten soruşturma başlatıldı

Fatih Tezcan hakkında 'Atatürk'e hakaret'ten soruşturma başlatıldı

Yazar Fatih Tezcan hakkında 'Atatürk'e hakaret' sebebiyle soruşturma başlatıldı.

Ankaralı Güven Ertürk, yazar Fatih Tezcan'ı "Mustafa Kemal Atatürk hakkında sarf ettiği sözler" nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet etti.

CİMER'in başvuruyu Adalet Bakanlığı'na iletmesi sonrası Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Tezcan hakkında adli soruşturma başlattı.

"Bu gibi şahıslara fırsat verilmemeli"

Ertürk, CİMER'e yazdığı şikayet mektubunda "Atamızı İslam düşmanı ve vatan haini alkolik olarak tanımlayan bu kişinin yargı önünde hesap vermesini, vatanını çok seven bir vatandaş olarak istemekteyim. Tek yumruk olmamız gereken şu günlerde bu gibi şahıslara fırsat verilmemelidir" dedi.

Soruşturma başlatıldı

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, CİMER de Güven Ertürk isimli vatandaşa “Başvurunuz, üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız'ın 2019/52798 soruşturma sayılı dosyası ile adli soruşturma başlatılmıştır. Beyanlarınızı ve varsa taleplerinizi, Cumhuriyet Başsavcılığımız'a bizzat müracaat ederek, ilgili soruşturma dosyasına sunabilirsiniz” yanıtını verdi. 

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.