Filistin İslami Cihadı lideri Nahale: Hamaney'in talimatıyla Batı Şeria'yı silahlandırıyoruz

Filistin İslami Cihadı lideri Nahale: Hamaney'in talimatıyla Batı Şeria'yı silahlandırıyoruz

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad Nahale, Batı Şeria'da artan çatışma sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad Nahale, İran basınına konuştu.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığı habere göre, Ziyad Nahale röportajında İran ile artan ilişkilere değindi. Nahale, İran'ın desteğinden ve tecrübelerinden istifade ettiklerini, bu destek doğrultusunda silah üretimi gerçekleştirdiklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Filistin direnişi adım adım ilerliyorsa ve bu konuda tecrübe sahibi oluyorsa bu İran İslam Cumhuriyeti ile olan ilişkileri sayesinde olup teknik, deneysel ve saha düzeyinde yürütülen çalışmalar vardır ki bunu Filistin halkına sağlayan yapılan iş birliğidir."

İslami Cihad lideri Nahale, Batı Şeria'nın İran lideri Ali Hamaney'in talimatları doğrultusunda silahlandırıldığından bahsetti. Hamaney'den "rehber" olarak söz eden Nahale sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rehberlik Makamı Batı Şeria'yı silahlandırmak istediğinde, mesele aslında düşmanla çatışmak için çok hassas bir bölgeyi elinde bulundurmaktı. Batı Şeria'nın öneminin farkında olmamıza rağmen onun tavsiyesine istinaden, bu durum kardeşlerimizin bu davaya dikkat etmesinde çok etkili oldu. Bölgedeki uzlaşma projesi ile uzlaşma projesini arayan tüm ülkeler, Batı Şeria meselesine ve genel olarak hem Gazze hem de Batı Şeria'daki direniş pozisyonuna karşı durmaktadır."

Filistin İslami Cihad Hareketi ve grubun silahlı kanadı Seraya Kudüs'ün doğrudan İran ile bağlantılı olduğu ve taraflar arasındaki ilişkilerin son dönemde daha da güçlendiği dikkat çekiyor.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.