Filistin: Mahmud Abbas yönetimi Hamas'ın etkinlik yapacağı camileri Cuma namazına kapattı

Filistin: Mahmud Abbas yönetimi Hamas'ın etkinlik yapacağı camileri Cuma namazına kapattı

Filistin'de Mahmud Abbas yönetiminin Hamas'ın kuruluş yıl dönümü kutlamalarını engellemek için 4 camiyi cuma namazına kapattığı bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın El-Halil'de, kuruluşunun 34. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek kutlama programı için bugün (17 Aralık) Cuma namazı sonrası bir caminin önünden harekete geçileceğini dünden duyurması üzerine Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi bu şehirde dört camiyi Cuma namazına kapattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, El-Halil'deki Vakıflar Müdürlüğü, dört camide Cuma namazı kılınmayacağı duyurusu yaptı ve gerekçe olarak da Hz. İbrahim Camisi'nde toplanacak cemaatin sayısının artırılması ve buraya sahip çıkmada kararlılık sergilenmesi amacı gösterildi. 

Cuma namazına kapatılacağı açıklanan camiler ise şunlar: Tarık bin Ziyad Camisi, Nemire Camisi, Ali El-Bekka Camisi ve Vesaya'r-Resul Camisi. Bunlardan sonuncusunun önünden Hamas'ın 34. yıl kutlama programı için gerçekleştirilecek yürüyüşün başlatılacağı dünden duyurulmuştu. 

Hamas'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden milletvekili adayı olanlar arasında yer alan Lema Hatır, Filistin Yönetimi'nin bunlardan Vesaya'r-Resul Camisi'ni özellikle, Hamas'ın 34. yıl yürüyüşünün buradan başlatılmasını engellemek amacıyla diğer üç camiyi ise alternatif olarak tercih edilmelerine engel olmak amacıyla Cuma namazına kapattığını dile getirdi. 

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.