Filistin: Tanıdığımız tek harita 1967 haritası

Filistin: Tanıdığımız tek harita 1967 haritası

Filistin yönetimi, 1967 sınırlarını kapsamayan herhangi bir haritayı tanımayacağını açıkladı.

Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada 1967 sınırlarını kapsamayan herhangi bir haritanın Filistin tarafından tanınmayacağı ve yürürlüğe konulmayacağı bildirildi.

Bu açıklama İsrail’in Batı Şeria'nın bazı bölgelerini İsrail topraklarına katmak için yeni harita çalışmalarına başladıklarını duyurmasından sonra geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirilen Filistin'i ilhak planıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, Batı Şeria'nın bazı bölgelerini İsrail topraklarına katmak için yeni harita çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Sözcüsü Nebil Ebu Redine yaptığı açıklamada, “Tanıdığımız tek harita, 4 Haziran 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti haritasıdır. Filistin devletinin haritası, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına göre dünyanın tanıdığı bir harita. Bölgede ve dünyada güvenlik, barış ve istikrarı sağlayan tek haritadır. Diğer tüm haritalar işgalin devamı anlamına gelir ve kabul edilemez” şeklinde konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.