Netanyahu: İsrail'e katacağımız bölgeleri haritalamaya başladık

Netanyahu: İsrail'e katacağımız bölgeleri haritalamaya başladık

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 'ABD Başkanı Donald Trump'ın planına göre İsrail'in bir parçası olacak bölgeleri haritalama sürecindeyiz' diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve İsrailli bir ekibin, Ortadoğu Barış Planı kapsamında Batı Şeria'dan bazı kısımları ilhak etmek üzere harita çalışmalarına başladığını açıkladı.

İsrail merkezli Kudüs Postası gazetesinin aktardığına göre Netanyahu, “ABD Başkanı Donald Trump'ın planına göre İsrail'in bir parçası olacak bölgeleri haritalama sürecindeyiz. Bu uzun sürmeyecek. Birkaç hafta içinde bitireceğiz” dedi.

DPA’ya göre ABD’li diplomatik bir kaynak ise “Netanyahu yönetimi ile yakın temas halindeyiz” şeklinde konuştu.

Trump’ın Ortadoğu Barış Planı, ABD’nin İsrail’in işgal edilmiş Batı Şeria topraklarını yanı sıra Ürdün Vadisi’nde kurduğu yerleşim bölgeleriyle yaptığı ilhakı onaylamasına ve Filistinlilerin ‘1967 sınırları’ kapsamına ilişkin isteklerini karşılamayan bir Filistin devletini tanımasına izin veriyor.

Barış Planı ayrıca Kudüs'ün İsrail'in bölünmez başkenti olarak tanınmasını, gelecekteki Filistin devletinin başkentinin ise Kudüs şehrinin doğusundaki Ebu Dis beldesi olmasını öngörüyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.