Netanyahu'dan Gazze'ye askeri operasyon tehdidi

Netanyahu'dan Gazze'ye askeri operasyon tehdidi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne karşı yeni bir askeri operasyon başlatmakla tehdit etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftalık hükümet toplantısının başında, “Gazze Şeridi'nden gelecek herhangi bir saldırganlığı kabul etmeyeceğiz. Hazırladığımız tüm planları medyada açıklamayacağım ancak Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı operasyon başlatmaya hazırız. İsrail bölgede sükuneti sağlamak için büyük çaba sarf ederken, ordu gerekirse Gazze'de yeni bir operasyona hazır” dedi.

Başbakan Netanyahu, geçtiğimiz ay, Gazze’den yanıcı balon gönderilmesi ve roket fırlatılmasına devam edilmesi halinde önümüzdeki ay yapılacak Knesset seçimleri öncesinde Gazze Şeridi'nde yoğun askeri operasyonlar başlatmakla tehdit etmişti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden topraklarına roket atıldığı gerekçesiyle Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait iki noktayı tank atışıyla hedef aldı.

Öte yandan İsrail birkaç gün önce de Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına fırlatılan roketler ile gönderilen yanıcı balonlara cevaben, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli balıkçıların avlanma mesafesinin 15 deniz milinden on deniz miline indirildiğini açıkladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.