Filistin'de eski eğitim bakanına silahlı saldırı

Filistin'de eski eğitim bakanına silahlı saldırı

Filistin'in eski Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanı ve Filistin'in tanınmış akademisyenlerinden Prof. Dr. Nasıruddin Eş-Şair, Batı Şeria'nın Nablus şehrinde silahlı saldırıda ayağından yaralandı. 

Filistin Enfromasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre, Prof. Eş-Şair gerçekleştirilen silahlı saldırıda ayağından 6 mermiyle yaralandı ve tedavi için Rividya Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Saldırganların, arabalarıyla Eş-Şair'in arabasının önünü kestikleri, sonra da arabanın içinden silahla ateş ettikleri ve yapılan saldırıda ünlü akademisyenin ayağına 6 mermi isabet ettiği bilgisi verildi. 

Eş-Şair bir süre önce de, görev yaptığı Necah Üniversitesi'nde meydana gelen son olaylarda Filistin güvenlik görevlilerinin yumruklu saldırılarına maruz kalmıştı. Bu saldırı üzerine yürütülen soruşturma neticesinde En-Necah Güvenlik Müdürü ve üniversite güvenliğinde çalışan 6 kişi görevinden alınmıştı. Söz konusu güvenlik görevlilerinin üniversite öğrencilerine de fiili saldırıda bulundukları tespit edilmişti. 

1989'dan bu yana Necah Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Nasıruddin Eş-Şair fıkıh ve karşılaştırmalı hukuk okutuyordu. Doktorasını İngiltere'deki Manchester Üniversitesi'nde karşılaştırmalı hukuk üzerine yapmıştı. 

Onuncu ve on birinci Filistin hükümetlerinde Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştı. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.