Batı Şeria'da İsrail güçleriyle El-Aksa Şehitleri Tugayı arasında çatışma

Batı Şeria'da İsrail güçleriyle El-Aksa Şehitleri Tugayı arasında çatışma

Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan silahlı çatışmalarda iki Filistinli hayatını kaybetti.

Batı Şeria’nın Nablus kentinde bu sabah erken saatlerde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan silahlı çatışmalarda El-Aksa Şehitleri Tugayları üyesi direnişçilerinden ikisi hayatını kaybetti ve 19 kişi de yaralandı.

Filistin Kızılay Derneği, 29 yaşındaki Abdurrahman Subh ve 22 yaşındaki Muhammed El-Azizi’nin işgal güçleriyle Nablus kenti Eski Belde semtinde yaşanan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sırasında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, ilk yardım ekiplerinin 19 yaralıya müdahale ettiği, yaralılardan 10’unun gerçek mermilerle yaralandıkları ve üçünün durumunun ağır olduğu, ambulansların yaralılara ulaşmasının İsrail güçlerince engellendiği ifade edildi.

Yerel kaynaklar, çatışmaların İsrail güçleri özel kuvvetlerinin çok sayıda araçla Nablus kenti Eski Belde semtindeki El-Yaseminiyye Mahallesi’ne baskın düzenlemesi üzerine patlak verdiğini bildirdi.

Görgü tanıkları, baskın sırasında İsrail güçlerinin Eski Belde semtine bakan Ra’su’l-Ayn Mahallesi’ndeki bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiğini ve El-Yaseminiyye Mahallesi’nde bir evi kuşattığını, eve yoğun bir şekilde ateş açtığını ve roket attığını, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgeden ayrıldığını söyledi.

İsrail güçlerinin çekilmesinin ardından ilk yardım ekiplerinin hedef alınan eve ulaştığı, Subh ve El-Azizi’yi ağır yaralı olarak evden çıkardığı fakat kısa süre sonra gençlerin hayatını kaybettiklerinin açıklandığı kaydedildi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.