Filistin'de seçimler ertelenecek mi?

Filistin'de seçimler ertelenecek mi?

“Filistin seçimleri yalnızca bir kez yapıldı ve yeniden yapılmasına gerek yok” diyen Filistin Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed’e tepkiler gelmeye devam ediyor.

“Filistin seçimleri yalnızca bir kez yapıldı ve yeniden yapılmasına gerek yok” diyen Filistin Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed’e tepkiler gelmeye devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Hamas, Fetih Hareketi yöneticilerinden el-Ahmed’in seçimlerle ilgili sarf ettiği sözler hakkında açıklamada bulundu.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, seçimlerin yapılmaması gerektiğini savunan el-Ahmed’in, bu yaklaşımıyla Ramallah’taki Filistin Yönetimi’nin halkın iradesini ipotek altında tutma ısrarının devam ettiğini, birliğin tesis edilmesi ve ulusal kurumların ortaklık üzerine yeniden yapılandırılması düşüncelerinden yoksun olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kasım, “El-Ahmed’in açıklamaları yanlış ve yanıltıcıdır. Gerçekleri tahrif eden söz konusu sözler kabul edilemez. Ayrıca şu ana kadar Filistinli grupların gerçekleştirdiği ulusal uzlaşı görüşmelerinde mutabık kalınan tüm anlaşmalara aykırıdır.” ifadelerini kullandı.  

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed, “Ulusal kurutuş hareketleri, işgal gölgesinde seçimleri sadece bir defa yapar. Yasir Arafat’ın ölümü olmasaydı 2006 seçimlerini de yapmayacaktık.” diyerek yaklaşan milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmaması gerektiğini söylemişti.

Seçimlerin ertelenmesi gündemde 

Öte yandan Filistinliler, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan söz konusu seçimlerin, İsrail'in Kudüs'te yapılmasını engelleyeceği bahanesiyle erteleneceğinden endişeleniyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Özel Temsilcisi Nebil Şaas, İsrail'in seçimlerin işgal altındaki Kudüs'te de yapılabilmesi konusunu yanıtsız bırakması nedeniyle seçimlerin ertelenme ihtimalinin büyük olduğunu belirtmişti.

Aynı zamanda İsrail basını da Filistin Yönetimi’nin, Mayıs ayında yapılması planlanan milletvekili seçimlerini, İsrail rejiminin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli adayların ve seçmenlerin seçime katılmasına izin vermemesi nedeniyle erteleyeceğini veya iptal edeceğini ileri sürmüştü.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.