Fransa, İtalya seçimlerinin sonucundan 'endişeli'

Fransa, İtalya seçimlerinin sonucundan 'endişeli'

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, İtalya’da genel seçimi aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nin ilk sırada bitirmesine üstü kapalı tepki gösterdi.

Başbakan Borne, İtalya seçimlerine ilişkin, “AB, insan hakları ve kürtaj hakkına erişim konusunu dikkatle izleyecek” ifadesini kullandı.

İtalya’daki seçim sonuçları ile ilgili gazetecilerin görüşlerini sorması üzerine Elisabeth Borne, “Avrupa’da bizim bazı değerlerimiz var. Doğal olarak bu konuda dikkatli olacağız. İnsan hakları değerlerine ve farklılıklara saygı, herkesin kürtaj hakkına ulaşımına saygı gösterilmeli.” dedi.

Fransa Başbakanı, İtalyan halkının seçimiyle ilgili ise yorum yapmayacağını ifade etti.

İtalya’da seçimi ilk sırada tamamlayan Giorgia Meloni’nin, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ülkenin ilk aşırı sağcı başbakanı olması bekleniyor.

Meloni, seçim kampanyası sırasında iktidar olması halinde eşcinsel ve kürtaj haklarıyla ilgili yasaları değiştireceği yolundaki iddialara karşı çıkarken, eşcinsellerin evlatlık edinmesine karşı çıkacağı vaadinde bulunmuştu.

İtalya'nın Kardeşleri Partisi, Lig Partisi ve Forza Italia Partisi ile bazı küçük partilerden oluşan sağ ittifakın toplam oy oranı yüzde 44'ü geçmişti.

Kaynak: Euronews

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.