Fransa ve Mısır: Libya'ya dış müdahale durdurulmalı

Fransa ve Mısır: Libya'ya dış müdahale durdurulmalı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Libya'ya dış müdahalelerin durdurulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Çarşamba günü, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Libya'daki gelişmeleri ele aldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bessam Radi yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı es-Sisi’nin, Libya krizini çözmek, Libya halkının iradesini harekete geçirmek, devletin kaynaklarını ve topraklarının birlik ve beraberliğini korumak için Mısır'ın çaba gösterdiğini, aynı zamanda batı coğrafyası derinliğinde Mısır ulusal güvenliğini koruduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı, Mısır’ın Libya krizini çözmek için Berlin yolunun bir uzantısı olarak Kahire’nin duyurduğu çerçevede Libya’daki güvenliği ve istikrarı sağlamaya yönelik ısrarlı çabalarına övgüde bulundu.

Bessam Radi, iki ülkenin Cumhurbaşkanları arasında, Libya’daki hedeflerinin korunması için örgütler ve silahlı milisler kullanan yasa dışı dış müdahaleleri durdurulmasının önemi konusunda anlaşmaya varıldığını, bunun Libya ve bölgenin güvenliğinin sürdürülmesi için olduğunu aynı şekilde gelecek dönemde krizinin çözülmesine yönelik çabaların desteklenmesi için ortak koordinasyonun sürdürülmesinin vurgulandığını açıkladı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.