Mısır Libya'da etkinliğini artıran Türkiye'ye karşı ordusunu güçlendiriyor

Mısır Libya'da etkinliğini artıran Türkiye'ye karşı ordusunu güçlendiriyor

Mısır Donanması, Türkiye'nin Libya'da yükselen rolüne karşılık olarak Akdeniz'de gücünü artırıyor.

Türkiye'nin Libya'da güçlenen rolü karşısında Mısır, askeri yatırımlara ağırlık veriyor.

Bu kapsamda Mısır Donanması daha fazla silah satın almayı ve mevcut kapasitesini güçlendirerek Akdeniz'de Türkiye'ye karşı daha etkin bir güç olmayı hedefliyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Sisi yönetimi, Haziran ayından itibaren Rusya'dan K-300P Bastion-P (NATO kodu: SS-C-5 Stooge) sahil savunma sistemleri alımını hızlandırdı.

Söz konusu sistem karadan karaya ve gemilere atılabilen füzelere sahip. Sistemin kara hedeflerine karşı 450, deniz hedeflerine karşı 350 kilometrelik menzile sahip olduğu ifade ediliyor.

bastionrusya.jpeg

Bastion sistemi

2015 yılında Mısır, Rusya ile 3.5 milyar dolar değerinde bir silah anlaşması imzalamıştı. Anlaşma kapsamında silahların kademe kademe teslim edilmesi planlanıyordu.

Anlaşma bir Bastion sistemini, 12 adet dördüncü nesil Sukhoi Su-30MKI savaş uçağını, dördüncü nesil MiG-29M savaş uçaklarını, Mi35M saldırı helikopterlerini, S-300VM füze savunma sistemini, Tor ME2 füze savunma sistemini, Kornet tanksavar füze sistemlerini ve Mi-17 taşıma helikopterlerini kapsıyordu.

Mısır'ın söz konusu silahları Akdeniz şeridindeki stratejik mevkilerini ve gaz yataklarını koruma ve bölgedeki askeri etkinliğini artırma amacıyla kullanacağı ifade ediliyor.

Mısır'ın aynı zamanda İtalya ile de, donanma kapasitelerini güçlendirmek için anlaşma imzalamayı planladığı belirtiliyor.

Türkiye ile Mısır'ın bölgede Libya üzerinde doğrudan karşı karşıya gelebileceği tahmin edilirken, Mısır'ın bu ihtimale karşı askeri harcamalarını daha da artırması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.