Mısır ordusundan Libya sınırında askeri tatbikat

Mısır ordusundan Libya sınırında askeri tatbikat

Mısır ordu güçleri, Libya sınırında askeri tatbikat gerçekleştiriyor.

Mısır ordusu, Libya sınırına yakın batı bölgesinde, ‘Kararlı 2020’ adlı askeri bir tatbikat başlattı.

Tatbikata, ‘düzensiz ordulardan paralı askerleri’ etkisiz hala getirmek amacıyla muharebe güçlerinin hareketlerini güvenceye alan ve hava yardımı sağlayan çok görevli uçaklar da katıldı.

Mısır Savunma ve Askeri Üretim Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki ve Genelkurmay Başkanı Muhammed Ferid Hicazi söz konusu tatbikatı izledi.

Mısır’ın askeri tatbikatı, Türk donanmasının Doğu Akdeniz’deki Libya kıyılarında geniş kapsamlı deniz tatbikatları yapacağını açıklamasının ardından geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, daha önce Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni (UMH) destekleyen Libya’daki Türk güçlerini, ‘kırmızı çizgi’ olarak nitelendirdiği Sirte ve Cufra’yı aşma konusunda uyarmıştı.

Sisi, “Gerek kendimizi savunma açısından, gerek Libya’da seçilmiş tek meşru otorite olan (Tobruk’taki) Temsilciler Meclisi’nin talebi üzerine olsun Mısır’ın Libya’ya yapacağı herhangi bir doğrudan müdahale uluslararası meşruiyet kazanmıştır” diye konuşmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.