Sisi'den Libya'ya 'askeri müdahale' mesajı

Sisi'den Libya'ya 'askeri müdahale' mesajı

Sisi UMH güçlerinin Sirte kendine saldırması durumunda Mısır'ın doğrudan devreye girebileceğini ifade etti.

Mısır'da darbeyle yönetime gelen Abdulfettah Sisi dün Libya sınırındaki askeri birlikleri denetlerken yaptığı konuşmada, Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Sirte ve Cufra kentlerine saldırmalarının kendileri için 'kırmızı çizgi' olduğunu ifade etti.

Mısır'ın 'batı sınırlarını korumak için' Libya'ya askeri müdahalede bulunabileceğini belirten Sisi, bunun için Mısır'ın Libyalı kabilelere silah eğitimi vermeye hazır olduğunu söyledi.

Libya sınırındaki Sidi Barrani askeri üssünde konuşan Sisi, UMH güçlerinin Sirte kenti ce Cufra Hava Üssü'ne saldırmasının 'kırmızı çizgiyi aşmak' olacağını belirtirken bunu doğrudan askeri müdahale sebebi olacağı tehdidinde bulundu.

Sisi'nin açıklaması, Türkiye'nin desteklediği UMH güçlerinin Sirte'ye yönelik hazırlıklarını sürdürdüğü bir dönemde geldi.

Sisi rejimine bağlı askeri güçleri uzun süredir Libya sınırındaki Sidi Barrani askeri üssüne aralarında savaş uçakları ve helikopterlerin de bulunduğu askeri sevkiyatlar gerçekleştiriyor. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum