Fransa'dan Lübnan'a 'hükümet' çağrısı: Hızlı davranın

Fransa'dan Lübnan'a 'hükümet' çağrısı: Hızlı davranın

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Lübnanlı yetkililere yeni bir hükümet kurma konusunda 'hızlı' davranma çağrısı yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, yaptığı açıklamada, Lübnanlı yetkililere, ülkenin istikrarını tehdit eden mali krizi şiddetlenmesini önlemek üzere yeni bir hükümet kurma konusunda ‘hızlı’ davranma çağrısında bulundu.

Reuters’in haberine göre Le Drian, gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Hızlı şekilde bir hükümet kurmaları gerekiyor çünkü herhangi bir gecikme durumu daha da kötüleştirecek” ifadelerini kullandı.

Ülke çapında iktidara karşı gerçekleştirilen protestolar sonrasında Başbakan Saad el-Hariri’nin istifasının üzerinden 6 hafta geçmesiyle birlikte finansal kriz, sermayenin hareketi, dolar yoksunluğu ve karaborsadaki değerinin üçte birini kaybetmesiyle Lübnan poundu sınırlaması getiren bankaların ışığında Lübnan’ın istikrarı ile ilgili endişeleri artırıyor.

Fransa, ABD, büyük Avrupa güçleri ve Suudi Arabistan gibi, Arap Körfezi ülkelerinden bağışçıları içeren Lübnan Uluslararası Destek Grubu toplantısına ev sahipliği yapacak.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.