Lübnan'da öfke dinmiyor: Göstericiler meclis çevresinde toplandı

Lübnan'da öfke dinmiyor: Göstericiler meclis çevresinde toplandı

Lübnanlı protestocular, bu sabah sıkı güvenlik önlemleri altında Temsilciler Meclisi’nin etrafında toplanmaya başladı.

DPA’nın haberine göre Lübnanlı protestocular, milletvekillerinin bugün yapılması planlanan oturuma katılmak üzere Temsilciler Meclisi’ne ulaşmasını engellemeye çalıştı.

Meclis’teki oturumun geçtiğimiz hafta yapılması planlanmıştı, ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri güvenlik nedeniyle oturumu bu haftaya erteledi. Oturum gündeminde, binlerce mahkumun serbest bırakılmasına yol açabilecek genel af önerisi yer alıyor. Ancak milletvekillerinin bunu kabul edip etmeyeceği belli değil.

Protestocular ise bir sonraki hükümetin kurulabilmesi için yeni bir başbakan atamak üzere gerekli meclis istişarelerine odaklanılmasının daha iyi olduğunu düşünüyor.

Öte yandan Reuters, güvenlik güçlerinin söz konusu oturumdan önce Beyrut şehir merkezinde yoğun şekilde konuşlandırıldığını duyurdu. Reuters’a konuşan bir görgü tanığı, güvenlik güçlerinin Temsilcler Meclisi yakınında yolu kapatan tel bariyeri kaldırmaya çalışan bir grup protestocu ile çatıştığını bildirdi.

Lübnan’daki protestoların başlamasından bir ay sonra, 29 Ekim'de istifa eden Başbakan Saad Hariri'nin yerini almak üzere yeni bir hükümet lideri konusunda hiçbir anlaşmaya varılmamasıyla ülke, ciddi bir siyasi ve ekonomik krizle karşı karşıya kaldı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.