Lübnan'da Hizbullah yanlıları göstericilere saldırdı

Lübnan'da Hizbullah yanlıları göstericilere saldırdı

Lübnan'da Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri hükümet karşıtı gösterilere katılanlara saldırdı.

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinden onlarca kişi dün gece, Beyrut şehir merkezine giden yolu keserek göstericilere saldırdı. Lübnan güvenlik güçleri ve ordusu ise taraflar arasındaki çatışmayı önlemek için çatışan tarafların arasına girdi.

Yerel bir televizyon kanalının göstericiler tarafından canlı yayınının kesilmesinden kısa bir süre sonra aralarında motosikletlilerin de olduğu onlarca genç Ring Köprüsü’ne gitti.

Saldırganlar, göstericilere hakaret ederken, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Meclis Başkanı Nebih Berri’yi destekleyen sloganlar attı. Göstericiler saldırganlara Lübnan milli marşının yanı sıra ‘devrim, devrim’, ‘özgür devrimciler’ sloganlarıyla cevap verdi.

Lübnan güvenlik güçleri ve ordu, saldırganların göstericilere doğru ilerlemesini önlemek için bölgeye takviye kuvvet yolladı. AFP’nin haberine göre saldırganlar askerlere taş atarak vur kaç yaptı. Beyrut merkezine doğru ilerleyen saldırganlar, bir ayı aşkın bir süredir tartışmalara ve görüşmelere ev sahipliği yapan Şuheda ve Riyad el-Sulh Meydanı’ndaki onlarca çadırı yıkmaya çalıştı.

Ordu, taraflar arasında bariyer oluşturdu. Ancak gerilim sürüyor.

Lübnan, 17 Ekim’den bu yana göstericilerin hayat şartları ile ilgili talepleri doğrultusunda benzeri görülmemiş gösterilere tanıklık ediyor. Protestocular, yolsuzlukla mücadele ve kamu fonlarının yağmalandığını savunuyor.

Yaşanan son gerginlik, kısa süre önce yüzlerce göstericinin ana yolları kapatması ve genel greve gidilmesinin ardından geldi.

Ancak bu, Hizbullah ve Emel destekçilerinin hükümet karşıtı göstericilere ilk saldırışı değil.

Halk gösterilerin başlamasından bu yana resmi kurumlar ve bankalar önünde oturma eylemleri sürüyor. En geniş katılımlı gösteriler genellikle pazar günü düzenleniyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.