Lübnan Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 'dost ülkelerden' yardım istedi

Lübnan Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 'dost ülkelerden' yardım istedi

Lübnan'ın Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dost devletlerden yardım istediği belirtildi.

Lübnan’da başbakanlık görevinden istifa eden Saad Hariri’nin ofisinden yapılan açıklamada ülkenin ciddi bir dolar sıkıntısı çekmesi nedeniyle gıda ve hammadde ithalatını güvence altına alması için dost devletlerden yardım istenildiği belirtildi.

Açıklamada yardım istenilen ülkelerin Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, ABD, Çin ve Mısır olduğu bilgisi verildi.

Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada söz konusu ülkelerle iletişimin gerekçesi olarak likidite sorununu çözme, vatandaşların temel ithalat gereksinimleri ve farklı sektörler için üretim hammaddelerin sağlanması gösterildi.

Lübnan’da hükümetin oluşturulmasına yönelik iyimser atmosfer, Mühendis Samir Hatib’in aday gösterilmesi, bakanlık portföylerinin dağıtılması ve başına geçecek kişilerin belirlenmesi için yarı nihai bir vizyonun tamamlanmasına dair anlaşma sonrasında da devam etti. Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümetin önceliklerinin çeşitli sektörlerde gerekli reformları gerçekleştirmek, yolsuzlukla mücadeleyi tamamlamak ve devlet idarelerinin çalışmaları arasındaki dengesizliği düzeltmek olacağını vurguladı.

whatsappbultenaltbanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.