Fransa'dan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde askeri hava operasyonu

Fransa'dan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde askeri hava operasyonu

Fransa hava güçleri Orta Afrika Cumhuriyeti'nde hava manevraları düzenledi.

Fransa hava güçleri Orta Afrika Cumhuriyeti'nde hava manevraları düzenledi.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransız savaş uçakları Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde manevralar gerçekleştirdi.

17 Ocak tarihindeki açıklamada Fransa'nın bölgedeki BM Barış Gücü askerlerine yardım etme amacıyla 11 Ocak'ta Bambari bölgesinde yakın hava desteği sağladığı belirtildi. Bölgede Portekizli Barış Gücü askerli ile, Seleka grubunun eski mensuplarından oluşan Orta Afrika'da Barış Birliği mensupları ile çatışmaya girmişti. Yakın hava desteği kapsamında, savaş uçakları alçak irtifadan yüksek hızda uçarak silahlı gruplara gözdağı veriyor.

Fransa'nın savaş uçakları Mayıs ayında silahlı gruplara gözdağı verme amacıyla ülkede uçuşlar gerçekleştirmiş ancak hava saldırıları düzenlenmemişti.

Fransa Batı ve Orta Afrika'da uzun süredir aktif askeri varlık gösteriyor. Başta Mali olmak üzere Nijer, Burkina Faso ve Orta Afrika gibi ülkelerde Fransız ordusu sıcak çatışmalara da dahil olmak üzere asker bulunduruyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.