Orta Afrika'da milis gruplar arasında çatışma: 38 ölü

Orta Afrika'da milis gruplar arasında çatışma: 38 ölü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde milis gruplar arasında yaşanan çatışmalarda en az 38 kişi yaşamını yitirdi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde milis gruplar arasında yaşanan çatışmalarda en az 38 kişi yaşamını yitirdi.

Haftasonundan bu yana Orta Afrika'nın Birao şehri ve çevresinde süren çatışmalara Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri de müdahale etmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres'in Sözcüsü Stéphane Dujarric, bölgede devam eden çatışmalara dair yaptığı açıklamada, çatışan taraflardan en az 38 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade etti.

Yetkililere göre, Birao'da bu ayın başından beri en az 13 bin sivil çatışmalar nedeniyle yerlerinden oldu.

Orta Afrika'da milis gruplar arasında çatışmaları sona erdirmek için bir anlaşma imzalanmıştı.

Bu anlaşmaya rağmen zaman zaman bu gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Son çatışmalar, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Yeniden Dirilişi Halk Cephesi adlı milis grup ile Orta Afrika Adalet Özgürleştiricileri grubu arasında yaşandı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 2012 yılından bu yana yaşanan gerginlikte 700 bin kişi ülke içerisinde göç etmek zorunda kalırken 570 bin kişi de ülkeden kaçmıştı.

Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında dini çatışmalara ve katliamlara da sahne olan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde başta Fransa ve Rusya olmak üzere birçok uluslararası gücün faaliyet gösterdiği biliniyor.

2013 yılından beri silahlı gruplarla mücadele eden ülke, 2017 yılında milis kuvvetlere karşı mücadele için uluslararası yardım talebinde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.