Girit açıklarında İsrail yapımı İHA düştü

Girit açıklarında İsrail yapımı İHA düştü

Frontex tarafından Yunan Güvenlik Sahili'ne verilen İsrail üretimi IAI Heron tipi İHA Girit açıklarında düştü.

(Fotoğraf: Sosyal medya)

Avrupa Birliğine (AB) bağlı sınır koruma ajansı Frontex'e ait İsrail üretimi bir insansız hava aracı (İHA) Akdeniz'de düştü.

Frontex tarafından Yunan Sahil Güvenlik'e verilen İsrail yapımı IAI Heron tipi İHA'nın Girit açıklarında düştüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarına göre, Frontex'e ait Heron İHA, Ege-Akdeniz çevresinde keşif misyonu icra ettiği sırada bilinmeyen bir sebeple denize çakıldı.

Frontex'in, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii yapımı olan IAI Heron İHA'sını 6 ay boyunca Ege Denizi'nde kıyı güvenliğini sağlamak hedefiyle kullanacağı belirtilmişti.

Ege Denizi'nde devriye atacak olan İHA'ların, Girit'teki askeri havaalanında bulunurken topladığı görüntüleri Yunan Sahil Güvenlik birimine ileteceği ifade edilmişti.

Yunan basınına dayandırılan habere göre, söz konusu İHA, Türkiye'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin rotasını gözlemlemede önemli bir rol üstlenecek.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.