"İsrail'in Filistinli mahkumlara yönelik kısıtlamaları yeni çatışmalara yol açabilir"

"İsrail'in Filistinli mahkumlara yönelik kısıtlamaları yeni çatışmalara yol açabilir"

İsrail'in Filistinli mahkumların hayatlarını kısıtlayacak adımlar atmasının bölgede tansiyonun yükselmesiyle sonuçlanacağı ifade ediliyor.

(Fotoğraf)

Filistinli Esirler Kulübü (PPC), İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in cezaevlerinde Filistinli mahkumların hayatını kısıtlayacak bazı tedbirlerin hayata geçirilmesi çağrısının hapishanelerde bir "patlamaya" yol açabileceği uyarısında bulundu.

PPC tarafından yapılan açıklamada, "Ben-Gvir'in cezaevlerindeki Filistinli mahkumların hayatlarına darbe vurmak için her yolu denediği" belirtildi.

Ben-Gvir, geçtiğimiz günlerdeki bir kabine toplantısında Filistinli mahkumlar için bazı güvenlik tedbirlerinin alınmasını teklif etmişti.

Bu teklifler arasında Filistinli mahkumlara televizyon yasağı, aynı Filistinli gruplara bağlı olan Filistinlilerin aynı koğuşlarda kalmaması gibi maddeler bulunuyor.

Filistinli Esirler Kulübü ise Ben-Gvir'in söz konusu teklifleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Faşist Bakan Ben-Gvir'in ileri sürdüğü önlemler, bilhassa mahkumların organizasyonel yapılarına müdahaleyle ilgili olanlar, mahkumların durumlarında bir patlamaya ve çatışmaların tırmanmasına yol açacaktır."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu öncülüğündeki hükümetin cezaevlerindeki Filistinli mahkumların hayat şartlarını zorlaştıracak adımlar atma arayışına girdiği belirtiliyordu.

İsrail cezaevlerinde 5 bin 100 Filistinli mahkumun bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.