2 yıl önce İsrail'in Mescid-i Aksa baskınında yaralanmıştı: Genç Filistinli hayatını kaybetti

2 yıl önce İsrail'in Mescid-i Aksa baskınında yaralanmıştı: Genç Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin iki yıl önce Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskında yaraladığı Filistinli gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail güçlerinin 2 yıl önce Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskında yaralanan ve o zamandan beri tedavi altında olan 32 yaşındaki Filistinli Hamza Ebu Sinine hayatını kaybetti.

Filistinli genç 2021 yılının Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail güçlerinin saldırısında ağır yaralanmıştı.

Hamza'nın kafatası ve çenesi kırılmış, sol gözünü kaybeden Filistinli genç üç ameliyat olmuştu. Hastanede ameliyat geçirdiği sırada İsrail askerleri hastaneye baskın düzenlemiş ve Hamza'yı gözaltına almıştı. Hamza serbest bırakıldıktan sonra tedavisine devam edildi.

Aldığı yaraların etkisinden uzun süre kurtulamayan Hamza'nın tedavisi 2 yıldır sürüyordu. Hamza halen hayatının büyük bir kısmını hastanede geçiriyordu. İsrail'in engellemeleri sebebiyle Hamza'nın tedavisi de aksıyordu. Hamza'nın gözle görülür şekilde kilo kaybı yaşadığı dikkat çekiyordu.

hamza-filistin.jpg

Hamza'nın vefatından bir süre önce Mescid-i Aksa'yı ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı

Filistinli hastane kaynakları, 17 Ağustos Perşembe gecesi 32 yaşındaki Hamza'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hamza'nın Mescid-i Aksa avlusu içerisine defnedileceği kaydedildi.

Hamza'nın yaşamını yitirmesiyle beraber, bu yıl İsrail tarafından katledilen Filistinlilerin sayısı 226'ya yükselmiş oldu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.