Gulbeddin Hikmetyar: ABD çekilirse Kabil hükümeti çöker

Gulbeddin Hikmetyar: ABD çekilirse Kabil hükümeti çöker

Afganistan'da devlet başkanlığına adaylığını koyan Hizb-i İslami lideri Hikmetyar, ABD'nin ülkeden çekilme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Afganistan'da devlet başkanlığına aday olan Hikmetyar, ABD'nin ülkeden çekilme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Başkent Kabil'de devam eden seçim kampanyası kapsamında konuşan Hikmetyar, ABD'nin ülkeden çekilmesi sonrası oluşacak duruma değindi.

"ABD güçlerinin Afganistan'dan çekileceğine şüphe yok. Ülkeyi muhakkak terk edecekler. Barış geleceğine şüphe yok. Barış geliyor." ifadelerini kullanan Hikmetyar, mevut hükümeti ABD'nin desteklediğini söyleyerek, "ABD güçleri çekildikten sonra bu hükümet birkaç hafta bile dayanamaz." şeklinde konuştu.

Gulbeddin Hikmetyar, ABD çekildikten sonra Kabil hükümetinin, Sovyetler Birliği çekildikten sonra Muhammed Necibullah yönetimi gibi yıkılacağını söyledi.

Sovyetler Birliği Afganistan'dan çekildikten ve Necibullah'a desteğini kestikten kısa bir süre sonra Necibullah yönetimi de yıkılmıştı.

Hikmetyar aynı zamanda seçimlerin ertelenebileceğini, çünkü barış süreci ve seçimin aynı anda devam edemeyeceğini öne sürdü.

Hikmetyar buna rağmen seçim kampanyasına devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.