Hafter ile Esed rejiminden 'Türkiye'ye karşı iş birliği' anlaşması

Hafter ile Esed rejiminden 'Türkiye'ye karşı iş birliği' anlaşması

Halife Hafter yönetimi ve Esed rejimi karşılıklı konsolosluk açma konusunda protokol imzaladı.

Bingazi merkezli 218 TV’nin haberine göre, Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Şam’da temaslarda bulunan Halife Hafter yönetimi heyeti arasında yapılan görüşmede, karşılıklı konsolosluk açılmasını da içeren 46 protokol imzalandı.

Protokollerin, iki ülke topraklarının egemenliği ve "başta Türkiye olmak üzere yabancı ülkelerin operasyonları konusunda koordinasyon ve iş birliğini de içerdiği" kaydedildi. 

Hafter hükümetinden Başbakan Yardımcısı Abdurrahman el-Ahiraş, Dışişleri ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanı Abdulhadi el-Huveyc, Savunma Bakanı Yunus Ferhan ve İstihbarat Şefi Mustafa el-Mukaran’dan oluşan heyetin Şam’a gittiği belirtilmişti.

Siyasi, güvenlik ve bilgi paylaşımı gibi konuların koordinasyonunun değerlendirileceği ziyarette "Türkiye'nin operasyonları" meselesinin de görüşüleceği bildirilmişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.