Hamaney: İran'da salgının tekrar patlak vermesi çok trajik

Hamaney: İran'da salgının tekrar patlak vermesi çok trajik

İran lideri Ali Hamaney, ülkede koronavirüs salgınının yeniden patlak vermesinin 'çok trajik' olduğunu söyledi.

İran lideri Ali Hamaney, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yeniden patlak vermesinin ‘çok trajik’ olduğunu söyleyerek, İranlıları hastalığı kontrol altına alabilmek için yapılan sağlık önerilerine uymaya çağırdı.

Hamaney, İslami Şûra Meclisi’ne video konferans aracılığıyla seslendiği konuşmada, salgın zincirini kırmak için herkesin üzerini düşen rolü tam olarak yapması gerektiğini vurguladı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, bugün yaptığı açıklamada, son 24 saat içerisinde 2 bin 186 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 257 bin 303’e yükseldiğini bildirdi.

Sözcü, 24 saatte koronavirüs nedeniyle 194 kişinin hayatını kaybettiğini ve ülkedeki toplam can kaybının da 12 bin 829’a çıktığını ifade etti.

Bakanlık Sözcüsü, 3 bin 359’u yoğun bakımda olmak üzere 24 bin 481 aktif vaka olduğu ve ülkede şu ana kadar 219 bin 993 kişinin iyileştiği bilgisini de verdi.

İran, Mayıs ayında vaka sayılarının azalmaya başlamasıyla salgına karşı alınan kısıtlamaları hafifletti ve ekonomiyi tekrar açtı. Ancak uzmanlara göre bu karar son zamanlarda vakaların tekrar yükselişe geçmesine neden oldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.