İran'da vaka sayıları günlük 2 binin altına düşmüyor

İran'da vaka sayıları günlük 2 binin altına düşmüyor

İran’da günlük olarak 2 binin üzerinde koronavirüs vakası kaydedilmeye devam ediyor.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkesinin “henüz ilk salgın dalgasını aşmadığını” söyleyerek dalga şeklinin bir eyaletten diğerine göre farklılık gösterdiğini belirtti.

Video konferans aracılığıyla İranlılara seslenen Nemeki, “Koronavirüsün sona ermediğinden, zirveyi aşmadığımızdan emin olmalıyız. Ülkenin her yerinde ilk dalgayı henüz tam olarak tecrübe etmedik. Koronavirüs ile en az iki yıl daha yaşamamız gerekecek. Bu, karmaşık bir virüs; bin farklı yüzü bulunuyor. Sağlık protokolleri bir bölgede etkiliyken, başka bir bölgede etkili olmayabilir” ifadelerini kullandı.

24 saat içerisinde 2 bin 368 yeni vaka kaydedildi

Bakanlık, son 24 saat içerisinde 2 bin 368 yeni koronavirüs vakası kaydetti; bunlardan bin 114’ü hastaneye kaldırıldı. Aynı zamanda 116 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve 2 bin 887 kişinin ise yoğun bakımda olduğu açıklandı.

İran’da toplamda 204 bin 952 vaka kaydedilirken, 9 bin 623 kişi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bazılarının tedavi gördüğü toplamda 163 bin 591 kişinin ise iyileştiği bildirildi. Resmi rakamlara göre, bir milyon 422 bin kişiye koronavirüs testi uygulandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.