İran'da 10 bine yakın sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı

İran'da 10 bine yakın sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı

İran’da yaklaşık 10 bin sağlık sağlık çalışanı koronavirüs hastalığına yakalandı.

Dünya üzerinde salgının etkili olduğu ülkelerden biri olan İran’da çok sayıda sağlık çalışanının da hastalığa yakalandığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre salgın sürecinde ülke genelinde 10 bin civarında sağlık çalışanına koronavirüs bulaştı.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Kasım Canbabay, yaptığı açıklamada, “İran’da 10 bin civarında sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı ve aralarından bazıları da hayatını kaybetti” dedi. Bakan, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı hakkında ise bir yorum yapmadı.

İran’da bugüne dek açıklanan resmi rakamlara göre 126 bin 949 kişi salgına yakalanırken ülke genelinde 7 bin 183 kişi de hayatını kaybetti.

İran salgın konusunda gerçek rakamları gizlemekle suçlanmış, Tahran hükümeti ise bu iddiaları reddetmişti. Washington Post gazetesinin ülkede salgının görüldüğü ilk haftalarda Kum şehrinde kazılan bazı toplu mezarların uydu fotoğraflarını yayınlaması tartışmalara neden olmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.