İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 8 bin 291'e yükseldi

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 8 bin 291'e yükseldi

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 291'e yükseldi.

İran'da Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, son 24 saatte ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 72 kişi daha hayatını kaybetti.

Toplam can kaybının 8 bin 291'e ulaştığı bilgisi aktarılan açıklamada, vaka sayısının da 2 bin 364 artarak 171 bin 789'a yükseldiği bildirildi.

Covid-19 hastalarından 2 bin 596'sının durumunun ağır olduğu belirtilirken, 134 bin 349 kişinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği duyuruldu.

Bakanlık, salgının başından bu yana bir günde yapılan test sayısında 25 bine ulaşarak rekor kırıldığını ve toplamda 1 milyon 84 bin 857 Covid-19 testi yapıldığını bildirdi.

"Zirve noktası geçildi"

İran Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, tüm dünyada olduğu gibi İran'da da normalleşmenin ardından meydana gelen artışın normal olduğunu anlatarak "Covid-19'da zirve noktasını geçtik, düşüşe geçtik ve hastalık azalmaya doğru gidiyor. Birinci dalgada olsak da zirveyi geçtik. Normalleşmeyle sayıların artması çok normaldir. Hastaneye yatırılanlar ve yoğun bakımdakilerin sayısı azaldı" ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.