"İran'da salgın 2022'ye kadar devam edebilir"

"İran'da salgın 2022'ye kadar devam edebilir"

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkede koronavirüs salgınının 2022 yılına kadar devam edebileceği uyarısını yaptı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’nın (ISNA) aktardığı açıklamasında İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, resmi tahminlere göre İranlıların ‘iki yıl daha koronavirüs ile yaşamak zorunda kalabileceklerini’ belirtti.

Daha önce yeni tip koronavirüsü (Covid-19) ‘ısırıp tekmeleyebilecek’ bir hayvana benzeten Nemeki, geçtiğimiz Mayıs ayında koronavirüs vakalarının sayısındaki düşüşün ardından İranlı yetkililerin koronavirüs salgınıyla mücadeleye yönelik getirilen kısıtlamaları kaldırmaya başladıklarına ve hemen hemen tüm sektörlerde çalışanların işlerine dönmelerine izin verdiklerine dikkati çekti.

Öte yandan yetkililer, vatandaşların hijyen ve sosyal mesafe kurallarına yönelik ihlallerinin, yeni vaka sayılarında büyük bir artışa yol açtığını açıkladı.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İran'da bugüne kadar 200 binden fazla vaka kaydedilirken 9 bin 500'den fazla insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.