Hamas: Filistin yönetiminin tutuklamaları İsrail'e hizmet ediyor

Hamas: Filistin yönetiminin tutuklamaları İsrail'e hizmet ediyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Şeria’da siyasi tutuklamaları yoğunlaştırmasının ancak İsrail rejimine ve politikalarına hizmet edeceğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimine bağlı güvenlik birimlerinin Batı Şeria’da siyasi tutuklamaları yoğunlaştırmasının Filistin halkını hedef alan bir "cinayet" olduğunu, söz konusu tutuklamaların ancak İsrail rejimine ve politikalarına hizmet edeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, bugün konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Batı Şeria’da siyasi tutuklamalar yoluyla vatandaşlara yönelik birçok ihlal gerçekleştirildiğini belirtti.

Batı Şeria’da özgürlüklerin baskı altında olduğuna ve ifade özgürlüğünün bulunmadığına işaret eden Kasım, Filistin yönetiminin bu politikasının devam etmesinin tüm milli çıkarları görmezden gelmek olduğunu bildirdi.

Hamas sözcüsü, Filistin yönetimi güvenlik güçlerinin ihlallerinin İsrail’in Filistinlilere ve topraklarına yönelik saldırılarının yoğunlaştığı, Batı Şeria’da Yahudi yerleşim faaliyetlerinin arttığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Kasım, Filistin yönetiminin bu tavrına dur diyecek ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin özgürlüklerini baskı altına almasına son verecek ortak bir tavır benimsenmesi çağrısında bulundu.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.