Hamas ve El Fetih uzlaşı görüşmeleri için Çin'de bir araya geldi

Hamas ve El Fetih uzlaşı görüşmeleri için Çin'de bir araya geldi

Hamas ve El Fetih arasındaki uzlaşı görüşmelerinin Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirildiği bildirildi.

Çin, Filistinli iki rakip grup Hamas ve El Fetih'in geçtiğimiz günlerde Pekin'de bir araya gelerek "Filistin içi uzlaşıyı teşvik etmek üzere derinlemesine ve samimi görüşmeler yaptıklarını" açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian Salı günü yaptığı açıklamada "Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) temsilcileri kısa bir süre önce Pekin'e geldiler” dedi.

"İki taraf diyalog ve istişare yoluyla uzlaşmaya varma yönündeki siyasi iradelerini tam olarak ifade ettiler, pek çok spesifik konuyu görüştüler ve olumlu ilerleme kaydettiler." diyen sözcü, tarafların tam olarak ne zaman bir araya geldiklerini belirtmedi.

Çin'in bir süredir Ortadoğu'daki çatışmalarda uzlaşıya sağlanması konusunda daha aktif bir pozisyon alma arayışında olduğu biliniyor.

El Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşı görüşmelerinin ilk kez Çin'de gerçekleştiği ifade ediliyor.

Taraflar daha önce başta Arap ülkelerinde olmak üzere birçok bölgede görüşmüştü. Taraflar 2023 yılında Türkiye'de de bir araya gelmişti.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.