Hindistan yönetimi 250 yıllık camiyi yıktı

Hindistan yönetimi 250 yıllık camiyi yıktı

Hindistan'da 250 yıldır bölgede olduğu belirtilen bir İslami merkez ve caminin bir kısmı Hint polisinin koruması altında yıkıldı.

Fotoğraf: Sosyal medya

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin Bengali Pazar bölgesinde Müslümanlara ait İslami bir merkez ve caminin yer aldığı tarihi bir kompleksin bir kısmı yıkıldı.

Yeni Delhi yönetimince polis güçleriyle gerçekleştirilen yıkımda cami ve İslami merkez olarak kullanılan yapının büyük bir kısmı kepçelerle yerle bir edildi.

Hindistan yönetimine yakın kaynaklar yıkımın "izinsiz yapılaşma" nedeniyle gerçekleştirildiğini öne sürse de İslami merkezde bulunan yetkililer yıkımla ilgili kendilerine hiçbir şekilde tebligat yapılmadığını söylüyor.

Hindistan'da son dönemde İslam ve Müslüman karşıtlığı ciddi oranda artmış durumda. Hükümet tarafından desteklenen radikal Hindu çeteler çeşitli bahanelerle Müslümanları sokak ortasında linç etmekte, ev ve iş yerlerini yağmalamakta.

Son dönemde birçok Müslüman "inek kestiği" veya "inek eti taşıdığı" iddiasıyla Hindu çetelerin saldırısına uğramış, linç edilen Müslümanlardan yaşamını yitirenler olmuştu.

h1-019.jpg

h2-014.jpg

h3-011.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.