Hindistan'da devlet destekli Hindu çeteler Müslüman bir genci öldürüp ağaca astı

Hindistan'da devlet destekli Hindu çeteler Müslüman bir genci öldürüp ağaca astı

Hindistan'da radikal Hindu çetelerin 15 yaşındaki Muhammed Murtaza Şeyh'i döverek öldürdüğü, daha sonra ağaca astığı bildirildi.

Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde Müslüman bir gencin devlet destekli radikal Hindu çetelerce öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklar, radikal Hinduların Maharaştra eyaletinde 15 yaşında oluduğu belirtilen Muhammed Murtaza Şeyh'i döverek öldürdüğünü daha sonra ise ağaca astığını açıkladı.

Kaynakların aktardığına göre, 15 yaşındaki Muhammed ve kız kardeşi, yakacak odun toplamak için Maharaştra eyaletindeki Beed bölgesinde bir ormana girdi. Ancak Muhammed ve kız kardeşi, bir grup radikal Hindu tarafından saldırıya uğradı.

Muhammed'in kız kardeşi olayın gerçekleştiği bölgeden yardım çağırmak için kaçmayı başarırken abisinin ağaca asılı cansız bedeniyle karşılaştı.

15 yaşındaki Müslüman gencin linç edilerek öldürülmesi ve cesedinin ağaca asılması, bölgedeki Müslümanlar arasında büyük tepkiye yol açtı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Devlet destekli olduğu bilinen radikal Hindu çetelerin son dönemde Müslümanlara yönelik baskıları artırdığı biliniyor.

Hindu çeteler Müslümanlara yönelik saldırıları sürdürmelerinin yanı sıra Hristiyan toplulukları da hedef alıyor.

Hindistan yönetiminin Müslümanlara ve Hristiyanlara yönelik saldırılar gerçekleştiren radikal Hindu çetelere karşı gerekli önlemler almaması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum