Hindistan mahkemesi Müslümanları katleden Hinduları akladı

Hindistan mahkemesi Müslümanları katleden Hinduları akladı

2002 yılında Gucerat eyaletindeki olaylarda Müslümanları katletmekle suçlanan Hindular temize çıkarıldı.

Hindistan'da mahkeme, iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetiminden eski bakan dahil 2002 yılında Müslümanları öldürmekle suçlanan 69 Hinduyu temize çıkarma kararı aldı.

Söz konusu sanıklar, Şubat 2002 tarihinde Gucerat eyaletinde Hindu aşırıcıların ayaklanması sırasında 11 Müslümanı katletmekle suçlanıyordu.

Ancak mahkeme, BJP yönetiminde eski bakan Maya Kodnani de olmak üzere 69 Hinduyu 11 Müslümanın katledilmesi suçundan beraat ettirdi.

Müslümanları katletmekle suçlanan Hindulara yönelik beraat kararına ölen kişilerin yakınlarının avukatları tarafından itiraz edeceği bildirildi.

Gucerat olayları

2002 yılında Hindu hacıları taşıyan bir trende yangın çıkması sonucu 59 kişinin ölmesi sonrası radikal ve milliyetçi Hindular, bu olaydan Müslüman halkı sorumlu tutmuştu.

Bu kapsamda 2002 yılında Hindistan'ın Gucerat bölgesinde Müslümanlara yönelik toplu saldırılar, linç ve tecavüz, yağma, kundaklama gibi şiddet olaylarında binden fazla Müslüman hayatını kaybetmişti.

Hindistan'ın mevcut Başbakanı Narendra Modi, o dönemde olaylar sırasında Gucerat eyaletinin başkanlığını yürütüyordu.

Modi, katliamları durdurmamakla ve Müslümanlara karşı saldırı hazırlığını önlememekle suçlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.