Hindistan Keşmir'de baskıyı artırdı: Binlerce sivil gözaltında

Hindistan Keşmir'de baskıyı artırdı: Binlerce sivil gözaltında

Yerel kaynaklar, Hindistan'ın işgal altındaki Keşmir'de binlerce sivili gözaltına aldığını bildirdi.

Hindistan yönetimi, işgal altındaki Cammu Keşmir'de G20 zirvesi öncesi halka yönelik geniş bir gözaltı kampanyası başlattı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, Hindistan güçleri Keşmir genelinde 4 bin ila 8 bin arasında Keşmirliyi gözaltına aldı.

Hint askerlerinin özellikle gece saatlerinde Keşmirlilerin evlerine baskınlar düzenlediği ifade ediliyor.

Binlerce Keşmirlinin gözaltına alınmasının, 5 Hint askerinin geçtiğimiz günlerde Halkın Faşist Karşıtı Cephesi tarafından öldürülmesinin ardından gerçekleşmiş olması dikkat çekiyor.

Hindistan yönetimi ayrıca söz konusu saldırının hemen ardından Keşmir'de 5 bin kadar Hindunun silahlandırılacağını açıklamıştı. Keşmirli Müslüman köylüler, Hinduların silahlı bir milis gücü haline getirilmesinin Keşmir'de süregelen baskıları daha da artıracağını düşünüyor.

Kaynaklar iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetiminin G20 zirvesi öncesi Keşmirlileri gözaltına alarak işgal karşıtı aktivistlerin ve sivillerin eleştirilerini bastırmayı amaçladığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.