Hindistan'da Müslüman lidere 'koronavirüsü yayma' suçlaması

Hindistan'da Müslüman lidere 'koronavirüsü yayma' suçlaması

Hindistan'daki İslami Tebliğ Cemaati lideri Muhammed Saad Kandehlevi, koronavirüsün yayılmasına sebep olduğu iddiasıyla cinayetle yargılanacak.

İlk olarak koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Hindistan'da ilan edilen geniş ölçekli toplanma yasağını ihlal etmekle suçlanan Tebliğ Cemaati lideri Muhammed Saad Kandehlevi, mart ayının ortasında düzenlenen toplantılar sebebiyle salgının yayılmasına ve ölümlere sebep olmakla suçlanıyor.

Euronews'in haberine göre, Tebliğ Cemaati'nin Yeni Delhi'deki merkezini mühürleyen Hindistan emniyetinin sözcüsü, "Daha önce Kandehlevi hakkında ilk bilgi raporunu sunulmuştu, şimdi bu rapora 304 sayfa daha eklendi" açıklamasında bulundu.

Cemaati lideri Muhammed Saad Kandehlevi, suçlu bulunması halinde 10 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Hindistanlı yetkililer, ülkede nisan ayı başında görülen yaklaşık 3 bin Covid-19 vakasından bininin Tebliğ Cemaati'nin söz konusu etkinliğine katılanlar ya da bu kişilerin temas ettiği kişilerden oluştuğunu öne sürmüştü.

"Koronavirüs bahanesi"

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ülkede devlet destekli linç kampanyası şekil değiştirmiş durumda.

Hindistan Sağlık Bakanlığı'nın, koronavirüsün ülkeye İslami bir medreseden yayıldığını iddia etmesi, bunun yanı sıra iktidardaki Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) Müslümanları koronavirüs ile ilişkilediren kara propagandaları, Müslümanlara karşı saldırıları tırmandırdı.

Punjab eyaletinde de Sih tapınaklarından "Müslüman çiftçilerin sattıkları sütlerde koronavirüs olduğu" söylentileri yayılarak saldırılara zemin hazırlandı.

Müslümanlara ait ev ve iş yerlerine yönelik saldırıların, kitlesel linçlerin artması halinde, ülkedeki virüs krizi sebebiyle yaşanılan zorlukların Müslümanlar için daha da ağırlaşacağı ifade ediliyor.

Ülke çapında Müslümanlara yönelik nefret saldırıları sürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.