Hindistan'ın 150 milyon dolarlık Ay misyonu başarısız oldu

Hindistan'ın 150 milyon dolarlık Ay misyonu başarısız oldu

Hindistan'ın Ay görevleri için tasarladığı Chandrayaan-2 uzay aracı, Ay'a inemedi.

Hindistan'ın Ay'ın Güney Kutbu'na yakın bir bölgesine robotik uzay aracı indirmek için yaptığı cumartesi günkü girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Chandrayaan-2, yaklaşık 1 buçuk aylık yolculuğunun ardından bu akşam Ay'ın güney kutbuna bir iniş gerçekleştirmeye çalıştı ancak yüzeye 2 kilometre kala araçla iletişim koptu.

Sputnik'in haberine göre, içerisinde bulunduğu Pragyan robotik aracını Ay'ın güney kutup bölgesine indirme planları olan Chandrayaan-2, Ay'ın güney kutup bölgesinde su arayan ilk uzay aracı olacaktı. Hindistan, bu başarısız inişin ardından Sovyetler Birliği, ABD ve Çin’den sonra Ay’a iniş yapan dördüncü ülke olma fırsatını kaçırdı.

Hint uzay ajansından yapılan açıklamada, uzay aracının yüzeyden 2.1 kilometre kala olması gerektiği gibi çalıştığı ifade edilirken, olaya ilişkin elde edilen verilerin incelenmekte olduğu kaydedildi.

150 milyon dolara mal edildi

Yaklaşık 150 milyon dolara mal olan Chandrayaan-2 aracı hem Ay'ın güney kutbunda su arayacak, hem de Ay yüzeyindeki sarsıntıları ölçecekti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.