Hong Kong'da polis şiddetini araştıracak heyet istifa etti

Hong Kong'da polis şiddetini araştıracak heyet istifa etti

Hong Kong'da polisin orantısız müdahalelerini inceleyecek uluslararası uzmanlar heyeti istifa etti.

Hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Hong Kong'da polisin göstericilere orantısız müdahalelerini incelemek ve tavsiyede bulunmak üzere oluşturulan uluslararası uzmanlar heyeti istifa ettiğini duyurdu.

AFP’nin haberine göre uzmanlar, “Bağımsız Polis Şikayet Konseyi (IPCC) yetkilerinin, hareket kabiliyeti ve bağımsız araştırma kapasitesinde ciddi eksikliklerin bulunduğu kanısına vardık” ifadelerini kullanarak istifa ettiğini duyurdu.

Hong Kong’daki göstericilerin talepleri arasında polis şiddetinin soruşturulması için bağımsız bir heyet kurulması yer alıyordu. İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan uzmanların bulunduğu uluslararası heyet, geçtiğimiz Eylül ayında Dennis R. O'Connor başkanlığında kurulmuştu.

Hong Kong’da suçluların iadesine yönelik yasa tasarısına karşı gelen göstericiler, yaklaşık altı aydır eylemlerini sürdürüyor. Yasa tasarısı iptal edilirken, göstericiler, demokrasi taleplerinin karşılanması adına sokaklardan ayrılmıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.