İki ABD savaş gemisi tartışmalı Güney Çin Denizi'ne girdi

İki ABD savaş gemisi tartışmalı Güney Çin Denizi'ne girdi

Güney Çin Denizi'nde Çin’in egemenlik iddia ettiği adaların yakınlarında iki ABD savaş gemisi dolaştı, Çin olaya tepki gösterdi.

ABD'ye ait iki savaş gemisinin Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalara gitmesi bölgede gerilimi artırdı. Olaya tepki gösteren Çin Dışişleri Bakanlığı, savaş gemilerinin Pekin'den izinsiz bölgeye girdiğini açıkladı.

İki ülke arasında 'ticaret savaşları' ile bir süredir devam eden gerilim, söz konusu savaş gemilerinin tartışmalı bölgeye girmesiyle yeni bir boyut kazandı. Çin Dışişleri Bakanlığı ABD'yi uyardı.

Reuters'a konuşan ABD'li bir askeri yetkili, güdümlü füzeler taşıyan iki ABD savaş gemisinin tartışmalı Spratly adalarında bulunan Mischief Resifi’ye 12 deniz mili kadar yaklaştığını söyledi.

Washington, tartışmalı adalara hakim olmak isteyen Çin'i stratejik bölgede dolaşım özgürlüğünü kısıtlamakla suçluyor.

Çin'in yanı sıra Japonya, Vietnam, Filipinler, Brunei, Malezya, Endonezya ve Tayvan söz konusu bölgede hak talebinde bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.