İmamoğlu: Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması gaflet ve dalalettir

İmamoğlu: Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması gaflet ve dalalettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'ı ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'ı ziyaret etti.

DW Türkçe'nin haberine göre, yerine kayyum atanan HDP'li Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanları Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ile görüşmesi öncesi bir basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, "demokrasinin bütüncül bir şekilde varolması gerektiğini" söyledi. "Demokrasiyi bir şehirde var etmek ülkede var etmek anlamına gelmiyor" diyen İmamoğlu, "Demokrasi Mardin'de, Van'da, Diyarbakır'da, İzmir'de, Rize'de, İstanbul'da da varolacak. Bunun ili ya da ilçesi yoktur" diye konuştu. 

Batman'da CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar'ın yeğeninin düğününe katılmadan önce Diyarbakır'a gelen İmamoğlu, İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirdi. "Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ne yazık ki gaflet ve dalalettir" diyen İBB Başkanı, "Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir" ifadelerini de kullandı.

"Hukuka uygun bir şekilde tepkilerini dile getirmeyi sürdüreceğini" söyleyen İmamoğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van'da kayyum atanmasına ilişkin olarak "Umuyorum en hızlı şekli ile bu yanlıştan dönülsün" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'u terör yandaşlarına peşkeş çektirmeyeceğiz. Buna mani olacağız" sözlerinin kayyum iması taşıdığı yönünde yapılan yorumlara ilişkin İmamoğlu, "Duyacağım tek endişe demokrasi adına olur. Şahsım adına zerre kadar endişe duyan birisi değilim" dedi.

Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ile görüştü

İmamoğlu, Diyarbakır ziyareti kapsamında görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile görüştü. Batman'da bir düğüne katılacak olan İmamoğlu, bu ziyareti çok önceden planlandığını belirtti.

Bu ziyareti "başka bir fırsata" dönüştürülmesi çağrısında bulunan İmamoğlu, "Buradaki demokrasi sesini" Diyarbakır'dan İstanbul'a, Ege'den Rize'ye kadar Türkiye'nin her yerine duyurduklarını söyledi. İmamoğlu, "Çünkü 82 milyon insanın yaşadığı bir coğrafyada biz demokrasiyi var etmeliyiz" dedi. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.