IMF'den Güney Afrika'ya 4,3 milyar dolar kredi

IMF'den Güney Afrika'ya 4,3 milyar dolar kredi

Uluslararası Para Fonu, Güney Afrika'nın salgınla mücadelesine yardım için 4,3 milyar dolarlık krediye onay verdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetim kurulu, Covid-19 salgının "ekonomiye ağır etkisi" ve sağlık sorunlarına çözüm bulmasına yardımcı olmak için Güney Afrika'ya 4,3 milyar dolar değerinde acil kredi verilmesini onayladı.

Dünya'nın aktardığına göre, IMF, Güney Afrika'nın IMF kotasının yüzde 100'üne eşit olan Hızlı Finansman Aracı (RFI) kredisinin, salgına bağlı mali baskılardan kaynaklanan acil ödeme dengesi ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacağını açıkladı.

Afrika'nın en sanayileşmiş ülkesi olan Güney Afrika, cari işlemler dengesi ve bütçede verdiği ikiz açığı finanse etmek için yurt dışından yatırım çekmek zorunda. Ancak ülke Covid-19 salgını ekonomisini tahrip etmeye başlamadan önce bile resesyon içerisindeydi.

Güney Afrika'da gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yıl en az yüzde 7 azalması ve GSYH'nın yaklaşık yüzde 15'i kadar bir bütçe açığı oluşması bekleniyor.

Güney Afrika, Covid-19'un ekonomiye etkisini hafifletmek ve zor durumda olan işletmeler ve hane halklarına yardımcı olmak için uluslararası finans kurumlarından yaklaşık 7 milyar dolar borç almayı planlıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.