İran: ABD gereğinden fazla silah satarak bölgeyi barut deposuna çevirdi

İran: ABD gereğinden fazla silah satarak bölgeyi barut deposuna çevirdi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD yönetiminin Orta Doğu'da gereğinden fazla silah satarak bölgeyi silah deposuna çevirdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD yönetiminin Orta Doğu'da gereğinden fazla silah satarak bölgeyi silah deposuna çevirdiğini söyledi.

Türkiye'nin de katıldığı Tahran'daki "Terörizmle Mücadele ve Bölgesel İşbirliğinin Geliştirilmesi" konulu konferans sırasında basın mensuplarına konuşan Zarif, "ABD tarafından bölgemize satılan silahların miktarı inanılmaz ve bölgedeki ihtiyaçların çok ötesindedir. Bu da Amerikalıların bölgemizde çok tehlikeli bir politika izlediği gösteriyor" dedi.

Zarif, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD'nin bu politikası bölgemizi çok gelişmiş ve yıkıcı silahların deposu haline getirmiş durumdadır. Ne yazık ki bu tutum bölge barış ve güvenliğine hiç yardımcı olmuyor".

Çinli Huwae'nin patronunun kızı ve CFO'su Meng Wanzhou'nun gözaltına alınmasına değinen Zarif, "Bu ABD'nin gücünden ziyade çaresizliğini gösteriyor" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.